PDF Друк e-mail

Пам’ятка споживача


Перед початком роботи газових приладів потрібно переконатися в наявності тяги. Для цього необхідно піднести полум’я сірника під ковпак колонки чи оглядового вікна котла. Якщо полум'я сірника відхиляється всередину – тяга є.
Звертайте увагу на сталість і колір вогню. Він має бути рівним і блакитним, будь-які зміни з формою і кольором свідчать про засмічення пальників, або несправність газового обладнання.
Пам'ятайте, що приміщення, де встановлені газові прилади, мають постійно провітрюватися.    При користуванні газовою колонкою, котлом чи плитою, кватирки або фрамуги вікон потрібно відчиняти. А в нижній частині дверей має бути щілина або круглі отвори для притоку свіжого повітря.

 

ПАТ «Коростишівгаз» застерігає від звички спати, відпочивати на кухні, або в інших приміщеннях де встановлене газове обладнання.
Не варто забувати й про планові перевірки газових плит, їх необхідно проводити раз на 3 роки, а колонок і котлів – раз на 1 рік, вентиляційних каналів – 1 раз на рік(перед початком опалювального сезону). І робити це повинні виключно спеціалісти - працівники ПАТ «Коростишівгаз», а перевірку вентиляційних каналів – КП «Коростишівська комунальна служба».
Пересвідчитись у тому, що до Вас дійсно прийшли з  ПАТ«Коростишівгаз» можна перевіривши у працівника наявність посвідчення або зателефонувавши в  аварійно-диспетчерську службу (АДС) за телефоном: 5-08-57. 
ПАТ «Коростишівгаз» закликає населення бути свідомими, адже одна не перевірена квартира – загроза вибуху всього будинку!
При використанні газових приладів, категорично забороняється залишати їх ввімкненими без нагляду, прив’язувати мотузки, захаращувати приміщення, обігрівати квартири конфорками та використовувати вогонь для встановлення місця витоку газу.
Якщо ви відчули запах газу – категорично забороняється вмикати і вимикати електроприлади, освітлення та користуватися електродзвінками. Треба перекрити крани пальників газової апаратури та на опусках перед нею, провітрити приміщення та викликати аварійну службу «Коростишівгазу» за номером «104».
Домінуючими причинами нещасних випадків та аварій при користуванні газом у побуті є:
- самовільне (без відома газового господарства та власників житлового фонду) підключення до газопроводів, перенесення заміна та ремонт газових приладів;
- самовільне втручання, перебудова димових та вентиляційних каналів внутрішньобудинкових систем газопостачання;
- експлуатація несправного газового обладнання та грубе порушення безпеки користування газовими приладами.
Роботи із заміни, ремонту, підключення газового обладнання повинні виконуватися тільки спеціалізованими підприємствами, які мають відповідний дозвіл.
За виконання робіт сторонніми організаціями та фізичними особами можна заплатити занадто високу ціну, вартістю в життя.